assi-euro-link.jpg - 84.94 kb Assi Euro Link

Naam: ASSI EURO LINK , 1987 / Stora Korsnäs Link II
Eigenaar: Westereems B.V., Delfzijl
Beheer: Wagenborg Shipping B.V.
Bouwwerf: A/S Framnäs Mek. Verksted, Sandefjord / 179
Bouwjaar: 1972
Grosston: 13433
Netto register tonnen: 4029
Draagvermogen.: 9397
Lengte: 163,48 meter
Breedte: 21,16 meter
Holte: 14,71 meter
Vermogen: 12.005 pk
Snelheid: 16,0 knoop
I.M.O-nummer: 7211971
Roepnaam: PCTY
Kiel gelegd: 00-08-1971
Tewaterlating: 19-01-1972
Proefvaart: 29-03-1972
 
Eerst:
1972 / Tor Belgia, 1979 / Belgia , 1980 / Jolly Argento,1986 / Belgia
Mutatie:
Januari 1992 als STORA KORSNÄS LINK II in de vaart
Juni 1992 herdoopt ASSI EURO LINK
 
Op 25 januari 2003 op reis van Sheerness (Engeland) naar Haraholmen (Zweden) op de Noordzee komt zij ten noorden van Terschelling in aanvaring met ms. Seawheel Rhine en is daarbij vergaan in de positie van 54.00 NB - 04.45 OL. De 10 opvarenden zijn allen door het ms. Seawheel Rhine naar Hamburg gebracht. Ms. ASSI EURO LINK vervoerde geen lading. Het is kennelijk niet interessant, om het 31 jaar oude in tweeën gebroken schip, te bergen. Omdat het onvoldoende diep lag heeft men het zand rondom het schip weggezogen, zodat het verder kon wegzakken.
 
Het Sloeproeiteam “Wilde Mossels”
In mei 2002 vormde zich het sloeproeiteam “Wilde Mossels” in Kortgene. Het team bestond uit 8 dames (waarvan 2 met roeiervaring) en een mannelijke stuurman. In het begin werd het team nog vaak ondersteund door partners van enkele Mossels. In juli werd het team overmoedig en besloot mee te doen met de Mosselrace in Yerseke. Ze eindigde daar op de derde plaats. Er werd geroeid in de “Rotterdammer 2”, een geleende sloep van de HZ van Rotterdam via Wim Padmos de voorzitter van de Landelijke Sloeproei  Federatie. De trainingen werden gedaan in de sloep de “ De Paardekreek”  van het roeiteam de “de 9 Babbelaars”.
 
Eigen sloep

De wens van een eigen sloep werd ondertussen groter en groter. Er  werd gezocht en overal werden er visjes uit gegooid voor de aankoop van een sloep. In 2003 werden de wedstrijden geroeid in twee geleende sloepen te weten de “Van Ommeren” en de “Dolfijn”. De Wilde Mossels hebben in dat jaar ook internationaal geroeid en wel door de Slag om Gent te roeien.


noordhoek2.jpg - 1.35 Mb Na 8 maanden van zeebodem gelicht

Sloep gevonden
In September kregen we een telefoontje van een sponsor met de mededeling, dat er op een wrak boven de Waddeneilanden nog een roeisloep in de davits hing. Gelijk werd er driftig onderhandeld of het mogelijk was deze te bergen en dan natuurlijk ook naar de vaste wal te brengen. In een van de laatste inspectie-duiken op het wrak werd de sloep vast gemaakt aan de kraanhaak en werd de sloep verticaal omhoog getakeld.

noordhoek3.jpg - 1.37 Mb Vol met zand en modder

De sloep werd  getransporteerd naar de overdekte werkplaats van Noordhoek Diving te Zierikzee. In Zierikzee werd de zwaar gehavende sloep op een lorrie gezet en iedere dinsdag avond werd er driftig door  “Wilde mossels” gewerkt aan hun sloep. Van alle kanten werd er bij specialisten aangeklopt om advies en de dames brachten de welgemeende adviezen ter hand. Vele polyester matten en potten hars werden er op de gehavende sloep aangebracht. In de laatste fase werd er met plamuur een strakke lijn aangebracht.
 
Iedere Wilde Mossel had zijn eigen taak, zo werden de volgende nieuwe mossels gecreëerd:
 
De Meet Mossel
De Plamuur Mossel
De Regel Mossel
De Scheur Mossel
De Bik Mossel
En de Verf Mossels 
 
De vijfde editie van de Veerse Meer race werd de streef datum en alles op alles werd gezet om deze te halen. Bij verschillende bedrijven werd een beroep gedaan om beschadigde onderdelen na te maken in roestvrij staal. Zo werden de dolpotten gemaakt door SKS te Middelburg en werden de voeten bankjes vervaardigd door VDS te Vlissingen Oost. Ook de technische dienst van Noordhoek International wilde wel graag van de sloep af, want na een jaar een plaats van een duikunit te hebben ingenomen in de werkplaats werd het tijd dat alles weer “normaal” zou worden. Het roer werd in elkaar gelast in de rustige uren en de gesponsorde verf werd aangebracht.

noordhoek4.jpg - 41.80 Kb Het resultaat

Drie weken voor de Veerse Meer race werd de opgeknapte sloep naar Kortgene gebracht, alwaar hij het zilte nat weer tegen zijn huid voelde klotsen. Aan de roeiriemen werd inmiddels ook gewerkt en dankzij een duo sponsoring (Camping de Paardekreek en Autobedrijf van Strien) waren de Mossels in het bezit gekomen van echte HT riemen. Trots als ze waren werd op de vooravond van de Veerse Meer race een rondje gevaren in de voormalige landbouw haven van Kortgene. Tijdens de race bleek al vlug dat de sloep goed op het water lag en lekker roeide. Met een mooie eind tijd werd de race afgesloten. Zodra de sloep een officieel nummer krijgt en de weerstandkromme bepaald is in Stavoren, zullen de Wilde Mossels op de plaatselijke wedstrijden van zich laten horen.

 noordhoek5.jpg - 3.42 Mb de Wilde Mossels en stuurman Marc

Op zaterdag 16 oktober zal de sloep officieel herdoopt worden door een van de Oer Mossels en zullen de Wilde Mossels alle sponsors en belangstellende laten zien dat hun wens werkelijkheid geworden is.

 

kranen in kats _06.jpg - 78.36 Kb  kranen in kats _13.jpg - 96.15 Kb  sleepboot 1.jpg - 21.18 Kb

Bij de grotere afstanden wordt de Noordhoek vervoerd per sleper of op de trailer.

dsc05468.jpg - 122.17 Kb Wintertraining img_0885.jpg - 113.36 Kb Grachtenrace

mpm 2008 _03.jpg - 67.98 Kb Roeifeest img_0308.jpg - 1.17 Mb Vaart....riemen

De Noordhoek heet inmiddels Dappertje en is onderdeel geworden van sloeproei-team Dikkertje.

De sloep van ss Lombok van SMN

Overbodige Tramwagens en zo ook oude reddingssloepen werden vroeger in de brand gestoken.

ss. Lombok

Eigenaar LLoyds Kerstholtsloep KRL 1Z4 wil meer weten

Met de sloep op de rivier

Rivierzeilen is anders dan op ruim water. Er is stroming. Er is doorgaande scheepvaart van allerlei vaartuigen.

Reparatie van het roer

Roeroog afgebroken door ouderdom; golfslag bij laag water versnelden het proces.

Werk aan de huidgangen

Omdat ik in de klussenloods zo een mooie ruime stallingsplaats had gekregen, besloot ik om de boot weer eens in de lak te zetten.

Sloep van ss. Jan Pieterszoon Coen

 

Het einde van het moederschip in IJmuiden 

Niet vrij-varende veerponten kunnen gevaarlijk zijn

Het vaarbewijs

 Uw Vaarbewijs

Toen ik er achter kwam,
dat mijn vaarbewijs was verlopen,
meende ik, dat deze informatie over vaarbewijzen
wellicht ook voor u van nut zijn.

Ode aan hospitaalkerkschip "de Hoop" PHKS


Onze grote vissersvloot

Deze werd begeleid door een christelijk hospitaalschip, welke allerlei hulp verleende.