Chris Corbier vertelt aan Sloep.org in het kort over zijn speurtocht naar de voorgeschiedenis van zijn sloep "Bestevaer".

Zeilsloep Bestevaer
Eind 2005 zag ik haar en was meteen verkocht:"De Bestevaer" een half uur later ook. Het voldeed dan wel niet helemaal aan alle eisen, waarmee ik aan de zoektocht naar een geschikt zeilscheepje was begonnen, maar het schip heeft iets heel bijzonders, althans voor mij: Op het eerste gezicht verliefd. J.T.Jorna, een scheepstimmerman, bouwde dit zeiljacht rond het jaar 1975, naar eigen smaak en voor eigen plezier. Hij gebruikte een B3-marinesloep, ook wel Barkas genoemd, van ca. 75 jaar oud, als basis. Hij voorzag het schip van een lange kiel, dieselmotor en opbouw en zette de romp, kiel en dek in een aaneengesloten epoxy laag. De oude uitgewerkte romp werd hierdoor gevrijwaard van de onvermijdelijke lekkages en zo ontstond een kurkdroog schip. Bij aanschaf was het schip uitgerust als dagzeiler, met als enige luxe een helm automaat en een radio-cassettespeler. Elektrische installatie, service accu’s en lader, navigatie verlichting, marifoon, navigatieapparatuur is in de winter van 2005 op 2006 ingebouwd. Bovendien ik het schip voorzien van heteluchtverwarming voor het verjagen van de klammigheid in het vroege voor- en late najaar. De details en de overwegingen daarbij zijn terug te vinden op de site: http://www.everyoneweb.com/zeilsloepbestevaer/ We bezeilen met dit schip de Friese Meren, IJsselmeer en Waddenzee. In 2006 noteerden we ruim 50 zeildagen in het logboek. In 2007, door omstandigheden, wat minder. We leren het schip inmiddels aardig kennen. Volgend jaar willen we meer ervaring opdoen op de wadden en beoordelen of we er ook mee naar de Noord- en Oostzee kunnen en durven varen. Chris Corbier.

Er is een nieuwe link van de heer Corbier binnengekomen. Kopier deze:  http://debestevaer.blogspot.nl/2006/10/de-historie-vande-bestevaer.html

 

 

please publish modules in offcanvas module position